Tasarımı Kaydet  Kapat
Bahçelievler Lastik Değişimi

Bahçelievler Lastik Değişimi

Bahçelievler Lastik Değişimi


Bahçelievler Lastik Değişimi bu bölgede verilen bir hizmettir. Yola çıkmadan önce lastiklerin durumunu kontrol etmeniz önerilir. Lastikler, lastik aşınmasını ölçmek için bir aşınma indeksine sahiptir. 1,6 mm kalınlığındaki bu boyut, lastiği değiştirip değiştirmeyeceğinizi bilmenize yardımcı olur. Lastiğinin yanağına balon yerleştirmek tehlikeli olabileceğinden, lastiğin değiştirilmesinin nedenlerinden biri budur. Lastiğin balon yapması veya patlaması gibi durumlarda ise lastiğin değiştirilmesi gerekir.
 

Lastik Ne Zaman Değiştirilir?


Lastikler, mevsim değişikliklerinde veya inme veya patlak lastik gibi öngörülemeyen durumlarda değiştirilmelidir. Lastiklerden birinin her an sızdırma, hava kaçırma veya benzeri hasarlara maruz kalabilmesi bunu çok önemli kılmaktadır. Bazı durumlarda lastiğin değiştirilmesi gerekebilir. Birincisi, yasal zorunluluklar var. Bu yükümlülüklerden ilki, muayene veya trafik testi sırasında karşılaşılabilecek diş derinliğini kontrol etmektir. Ayrıca, bu yükümlülüklere ek olarak, herhangi bir nedenle lastiğin patlaması veya sızdırması durumunda da lastiğin değiştirilmesi gerekmektedir. Bu durumda patlak lastiği çıkarmanız ve yedek lastik adı verilen bir yedek lastik takmanız gerekir. Yıl boyunca mevsimler değiştiği için arabanızın lastiklerini de değiştirmeniz gerekir. Lastik muayeneleri özellikle kış öncesi ve yaz öncesi yani değişen mevsimlerde yapılmalıdır. Bu kontroller aşınma tespit ederse, bir Lastik Değişimi planlamanız gerekir. Ayrıca araç kullanmak, lastik ömrünü uzatmak ve güvenli sürüş için yaz aylarında yaz lastikleri, kış aylarında ise kış lastikleri kullanmak gerekir.
 

Lastik Nasıl Değiştirilir?


Yaz ve kış lastiklerinizi değiştirmek için bir lastikçiden yardım alabilirsiniz. Birçok lastik mağazası da lastik değiştirme hizmetleri sunmaktadır. Bu nedenle lastik bakım işleminin yapılması kolaydır. Yaz ve kış lastiklerini veya sürücünün patlak lastiğini değiştirmek için, ilk olarak, aracı yerden kaldırmak için bir kriko yerleştirin. Tekerlek braketini kullanarak lastik cıvatasını gevşetin. Lastiklerini gevşettikten sonra, arabayı yerden kalkana kadar krikoyla kaldırın. Eski lastiği çıkardıktan sonra yeni lastiği takın ve cıvataları ayarlanabilir bir anahtarla sıkın. Araç, lastik yere ulaşana kadar kaldırılacaktır. Tüm bu adımları gerçekleştirdikten sonra, lastiklerin tam olarak takıldığından emin olmanız gerekir. Bu nedenle cıvataların ayarlanabilir bir anahtarla sıkılması gerekecektir. Ancak bunun yanı sıra Bahçelievler Lastik Değiştirme hizmetini tercih ederek işinizi garantiye de alabilirsiniz. 


Bahcelievler-Lastik-Degisimi